تحولات منطقه

مسئول مجموعه برنا گفت: نگاه اومانیستی و خودمحوری از عوامل اصلی گرایش به سقط جنین است.

کابوس‌های شبانه پس از جنایت سراغ این زنان می‌آید
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مریم خضر شعبان‌نژاد، مسئول مجموعه برنا، از اقدامات این مجموعه برای منصرف کردن زنان از سقط جنین خبر داد و گفت: هنگامی که مطلع می‌شویم فردی قصد سقط جنین دارد، با او تماس می‌گیریم تا مشکلش را بررسی کنیم و ببینیم به چه دلیل تصمیم به این کار گرفته است. هدف ما این است که از طریق گفت‌وگو، ابعاد مختلف این تصمیم را برای فرد تبیین کنیم و راه‌حل‌های جایگزین ارائه دهیم.

خانم شعبان‌نژاد با اشاره به آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از سقط جنین گفت: یکی از مهم‌ترین پیامدهای این اقدام، احتمال بروز آسیب‌های جدی برای زنان است. این آسیب‌ها شامل خطر ناباروری در آینده و مشکلات جسمی دیگر می‌شود که ممکن است سلامت فرد را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

وی همچنین تأکید کرد: رویکرد این مجموعه مبتنی بر آگاهی‌بخشی و کمک به زنان در درک عواقب تصمیماتشان است. توجه به ابعاد پزشکی، روانی و اجتماعی موضوع سقط جنین می‌تواند به زنان کمک کند تا تصمیمات بهتری برای آینده خود بگیرند.

خداوند روزی فرزند را می‌رساند

مسئول مجموعه برنا گفت: پس از سقط جنین، زنان اغلب با مشکلات روانی مواجه می‌شوند که از جمله آن ها می‌توان به کابوس‌های شبانه اشاره کرد. در فیلم‌های مستند، حتی در کشورهای خارجی نیز مشاهده شده که زنانی که سقط جنین کرده‌اند، شب‌ها خواب می‌بینند که بچه‌ای غرق می‌شود و آن ها نمی‌توانند آن را نجات دهند، یا بچه‌ای از آن ها دور می‌شود و نمی‌توانند او را به خود جذب کنند. این وضعیت روانی نه تنها در ایران بلکه در دیگر نقاط جهان نیز گزارش شده است. همچنین سقط جنین جنبه‌های اقتصادی هم دارد. با توجه به باورهای قدیمی و سنتی، بسیاری از زنان به یاد می‌آورند که خداوند روزی فرزند را خواهد رساند و این موضوع به آن ها اطمینان می‌دهد که آینده فرزندشان تأمین خواهد شد.

وی در خصوص عوامل گرایش به سقط جنین اظهار داشت: دلایل بسیاری برای این موضوع وجود دارد، اما در کلیت، نگاه لیبرالی و خودمحوری اومانیستی نقش عمده‌ای ایفا می‌کنند. این نوع نگاه موجب می‌شود افراد به خود اجازه دهند که زندگی شخصی، تحصیل، یا مسائل مالی خود را بر تولد و بزرگ کردن فرزند اولویت دهند. برخی مادران، به دلیل نداشتن آگاهی از اینکه جنین از لحظه اول حیات روح دارد و سقط آن به منزله جنایت است، جنین را به‌عنوان یک شیء تحت مالکیت خود تلقی می‌کنند. این طرز فکر زمینه‌ساز رفتارهای غیرمسئولانه نسبت به زندگی جنین می‌شود.

شعبان‌نژاد تأکید کرد: آگاهی‌بخشی درباره اهمیت حیات جنین و مسئولیت والدین می‌تواند نقش مؤثری در کاهش سقط جنین داشته باشد.

مسئول مجموعه برنا اعلام کرد: این مرکز با ارائه مشاوره به زنان باردار در شرایط ناخواسته، توانسته است بسیاری از آن ها را از اقدام به سقط جنین منصرف کند. ما تلاش می‌کنیم با ارائه مشاوره و حمایت‌های روانی و اجتماعی، به این زنان کمک کنیم تا از این تصمیم منصرف شوند. بسیاری از آن ها پس از دریافت مشاوره و حمایت، از اقدام به سقط منصرف می‌شوند و حتی دعا می‌کنند که جلوی این کار گرفته شد.

وی همچنین به مواردی اشاره کرد که زنان به دلیل مشکلات اقتصادی یا معیشتی به سقط جنین فکر می‌کنند و افزود: در برخی موارد، حدود ۲۵ درصد از این زنان، با مشکلات شدید مالی یا اجتماعی روبرو هستند؛ مثلاً زنانی که مستأجر هستند، چهار فرزند دارند و همسرشان آن ها را ترک کرده است. در این موارد، در صورت امکان تلاش می‌شود با یافتن خیران و ارائه کمک‌های مالی، از وقوع این تصمیم جلوگیری شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.